Pitchmiddag MACADEMICS in Felix Meritis

freesoapboximageVrijdagmiddag 5 juli was de eerste pitchmiddag van MACADEMICS in ‘t Kleine Entrée in Felix Meritis. Drie wetenschappers pitchten een plan of hielden een pleidooi:

Tessa van den Brand, onderzoeker bij KWR Watercycle Research Institute, vertelde hoe we zeewater kunnen gebruiken om de wc door te spoelen.

Volgens Lyn Tjon Soei Len van de Universiteit van Amsterdam is het mogelijk om sweatshops en kinderarbeid in verre buitenlanden aan de kaak te stellen in Nederlandse geschillen tussen consumenten en winkeliers. Met haar onderzoek in de hand zou zelfs een proefproces gestart kunnen worden.

René van Swaaningen van de Erasmus Universiteit betoogde dat de wetenschap weinig onderbouwing biedt voor het idee dat het strenge illegalenbeleid een afschrikwekkende werking zou hebben. Want wie niets te verliezen heeft is minder angstig voor detentie.

Na afloop werd er gediscussieerd, genetwerkt en geborreld. De middag werd georganiseerd door MACADEMICS i.s.m. Felix Meritis en gepresenteerd door Pieter van der Wielen.